måndag 28 oktober 2019

HSB och Münchhausen by proxy


HSB och Münchhausen by proxy 

Föreställ dig att du heter Pela Atroshi, är 19 ung, bor i Sverige, men härstammar från kurdiska staden Dohok. Det är klart att du vill leva det liv som dina svenska kompisar lever. Men din far, alltså den människa som naturen, livet, moralen bestämde att vara dig mest beskyddande och hjälpande, får för sig att du befläckar familjens heder, ”återupprättar den” genom att skjuta dig till döds. 

De som köper sin bostadsrätt i HSB:s lägenheter, tror också att HSB skall stå för deras beskydd. De investerade sina besparingar i dessa lägenheter och dessutom betalar de en månatlig avgift för trygghet och beskydd.

Men nej, HSB har sin egen, uppfattning av ”heder” och HSB struntar i dina problem, och låter dig pinas så länge, att du till sist accepterar detta, som om detta vara något som bör accepteras som det normala, det hedervärdiga. 

Säg att du heter Rosemary Kennedy, är 23 år ung och din och din bror John F Kennedys far, Joseph Kennedy Sr., låter dig tvångslobotomiseras. Alltså den människa som du litade mest på, och som du aldrig ifrågasatte, han förråder dig. Från 23-års åldern fram tills din död vegeterar du som en annan grönsak.

HSB Göta, vill inte avlägsna det oljudet från din egen bostadsrätt, utan låter dig pinas tills dina tankar är lika grumliga som Rosemary Kennedys efter tvångslobotomiingreppet. 

Tänk dig att du är president Abraham Lincoln och du går på teater långfredagen den 14 april 1865, för att bevittna pjäsen Our American Cousin. Och där blir du skjuten av skådespelaren John Wilkes Booth.

Abraham Lincoln trodde sig vara lika säker på denna teater, som de som köpte sin lägenhet i en HSB Götas fastighet, och trodde att HSB-folket fanns där för dem.  

Tänk dig att du är en katolsk pojke och den katolske prästen som biktar dig, suger av inte bara din sperma utan även din självsäkerhet och uppfattning om vad som är kärlek och vad som är rätt och vad som är fel.

HSB Götas folk, med Reine Johansson VD på HSB Göta och Elin Rydberg, HSB:s ordförande i spetsen har iklätt sig de moraliskt perversa katolska prästers roll. 

Tänk dig att du är en förtidspensionerad kvinna som ligger på ett ålderdomshem där du betalar för mat och logi och kanske även för några vänliga blickar. Men det finns en sjuksköterska där, en som heter Niels Högel, och hon mördar dig och 84 andra pensionärer och sjuka som litade på honom.

Så fungerar HSB Götas folk. Det vill låta dig veta att du är helt i deras makt. Att det kan göra med dig precis vad som faller det in, och att du inte kan undgå deras straffande hand eftersom så länge din lägenhet är praktiskt taget obeboelig, kan du inte ens sälja den.  

Tänk dig att du uppsöker din vårdcentral eftersom du uppmanades att vaccinera dig mot svininfluensan. Du har då inte ens i din vildaste fantasi föreställt dig att hälsomyndigheten skulle gå med på att vaccinet ger dig livslångvarande, obotlig narkolepsi. Och när det trots allt ändå hände, då fick du från självaste socialministern, försäkran om att staten kommer ta god hand om dig. Men så blev inte fallet, åtminstone inte för alla. Och du kan känna dig blåst.

HSB Götas folk, med Reine Johansson, vd på HSB Göta och Elin Rydberg, HSB:s ordförande i spetsen, agerar inte annorlunda. De lämnar dig i stycket och skrattar inte bara bakom din rygg utan rakt i ditt oförstående ansikte. Vad har jag gjort, undrar du och de svarar;

– Du litade på oss och värre felsteg kan en vanlig liten människa inte begå. 

Den slovakiske antisemiten Jozef Tiso var en så pass aktad människa att Vatikanen utsåg honom till Monsignore år 1921. Tiso var Nazitysklands beundrare och vän och Nazitysklands koryféer belönade hans vänskap med att utnämna honom till den ”fria” Slovakiska republikens president mellan 1939–1945.
Tiso förrådde slovaker och deras rättigheter, samt deras önskan och viljan att inte vara Nazitysklands knähundar. Jag ser HSB Götas kunder spegla sig i slovakernas öde. 

Efter det att den 50-årige fadern Matthew Moseley sköt en man till döds, överlämnade han det dödliga vapnet till sin 14-årige son Thomas.

Reine Johansson, vd på HSB Göta och Elin Rydberg, HSB:s ordförande överlämnar också sin skuld till andra, rent konkret till styrelsen i bostadsrättsföreningen Fornkullen i Jönköping. Liksom Matthew Moseley, känner HSB:s Reine Johansson och HSB:s Elin Rydberg inga betänkligheter att åstadkomma djupa skador på en förtidspensionerad kvinna, och dessutom hävda att de är oskyldiga.  

John Emil List mördade sin egen mor, sin hustru och sina tre barn, alltså de fem människor som litade på honom mest. Men han kände inte alltför dåligt samvete för detta förräderi, utan levde vidare sitt liv i sus och dus under en annan identitet, och var säker på att han undvek rättvisan för gott. Men år 1989, 18 år efter morden, knackade rättvisan på hans svekfulla axlar.
Även HSB-folket tror sig vara säkra på att de kan hålla på utan att någon kommer sätta stopp för deras avskyvärda beteende. 

En läsare skrev till mig ”Läser med behållning din avslöjade behandling av HSB. Det bör rimligen leda till intern rannsakning.”

Denne min läsare är av den gamla skolan, den som fortfarande tror på ögonbindelförsedd rättvisa och på ordning i det kungarike som han byggde med egna händer. 

Han skrev till mig också ”HSB är ett offer för sin egen dumhet”.
Jag gillar denne man och det han skriver, men just denna fundering tycker jag är obetänkt. HSB kan aldrig vara offer, inte ens om hela ledningen förlorar sina jobb, inte ens om HSB kommer att tvingas betala för Kristinas hälsotillstånd. HSB kommer alltid vara förövare och aldrig offer. 

Sverige funkar inte alltför väl just nu. Det begås alltför många ekonomiska skandaler. Detta på grund av alla räknar med att de kommer undan rättvisan. 

Den 15 mars 44 f.Kr., mördades Julius Caesar av Marcus Junius Brutus, som Caesar betraktade som sin egen son. Ceasars sista ord var ”Kai sy, teknon?”, (Även du, mitt barn?) fast Shakespeare diktade om de till ”Et tu, Brute?” (Även du, Brutus?) 

Caesar kunde inte, visade sig, lita på den han betraktade som sin son, liksom de som bor i HSB-byggnader inte kan lita på HSB. I dag kan vi utan betänkligheter utropa ”Även ni HSB?”.
Marcus Junius Brutus begick självmord, liksom den Judas Iskariot som förrådde Jesus. 

Molotov–Ribbentrop-pakten var en icke-angreppspakt mellan Stalins Sovjetunionen och Hitlers Tyskland. Stalin förrådde samtliga sina allierade med denna förrädiska pakt, liksom HSB förråder folk som köpte bostäder som sköts av HSB. 

Commodus var medregent med sin far Marcus Aurelius. För att slippa vänta på faderns död, mördade Commodus sin egen far (och blev så småningom själv mördad).

Marcus Aurelius var naiv nog att lita på Commodus, liksom människor som bor i bostadsföreningen Fornkullen, litar på HSB. 

Föreställ dig att du sätter dig i en taxi för att bli körd hem. Du är kanske påverkad av alkohol och kanske även lite febrig efter den gångna veckans hårda arbete. I taxin känner du dig trygg eftersom det finns en oskriven överenskommelse att taxi är en fredad zon. Man plötsligt märker du att taxin körde dig till en adress där du knappast vill vara. Chauffören tvingar av dig kläderna, tar dina pengar och identitetshandlingar och din telefon och sedan våldtar han dig i samtliga dina håligheter. 

Jag kan inte skaka av mig tanken att HSB Göta är en sådan taxi och att den ägs och opereras av HSB:s Reine Johansson och HSB:s Elin Rydberg. 

Alla är nog bekanta med begreppet Münchhausen by proxy. Wikipedia definierar den på följande vis: ”Münchhausen by proxy innebär att personen i fråga inte själv utger sig för att vara sjuk, utan i stället spelar rollen som ombud och räddare för en annan person, som gjorts sjuk.”

Följande tragiska exempel är taget från tidningen Omni: ”En helt frisk pojke i Texas togs in på sjukhus över 320 gånger och genomgick 13 operationer under sina åtta första levnadsår. Detta sedan hans mamma felaktigt hävdat att han led av bland annat cancer och muskeldystrofi, rapporterar NBC News. Mamman tvingade också sonen att använda rullstol och sondmatas.

De onödiga behandlingarna gjorde bland annat att pojken flera gånger drabbades av blodförgiftning och blodproppar.”

Du som läser detta associerar kanske till apatiska flyktingbarn. Jag associerar till HSB, som liksom psykisk sjuka mödrar gör andra sjuka i sitt eget vinstsyfte. 

Indiens premiärminister Indira Gandhi hade en enorm tilltro till sina sikhiska livvakter, hon menade att ingen kunde känna sig säkrare än hon under deras beskydd. Men den sikhiske livvakten Beant Singh sköt henne tre gånger på nära håll och sikhen Satwant Singh sköt henne 30 gånger på samma obefintliga avstånd.

HSB Göta är i mina ögon lika pålitliga ”livvakter” som Beant Singh och Satwant Singh.  

Livet är inte alltid en dans på törnbefriade rosor. I svåra situationer är det bra att känna någon eller några, med vilka man kan känna sig trygg. Någon eller några som man alltid kan lita på. Och om det är just dessa som sviker dig och just då när du mest behöver dem, då kan du tänka att du hade maximal otur. Ungefär som de som är ”beskyddade” av HSB Göta.  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar