söndag 13 oktober 2019

HSB och kriminalitet


HSB och kriminalitet 

Det ryska axiomet ”доверяй, но проверяй” / ”doverjaj, no proverjaj” / ”lita på, men granska”, blev vida känt då Ronald Reagan diskuterade kärnvapennedrustningen med dåvarande sovjetiska ledningen. Lita på, men kontrollera. I dag den 10 oktober 2019 skulle enligt överenskommelsen Daniel Johansson, teknisk chef och enhetschef på HSB, inkomma med ett tidsplan avslöjande hur HSB tänker avlägsna det oljud som under långa veckor plågade och plågar Kristina dygnens alla timmar. Se artiklarna:

”Det sker ett överlagt mord framför våra ögon” https://www.jpsmedia.se/2019/10/06/det-sker-ett-overlagt-mord-framfor-vara-ogon/;

”HSB:s vedervärdiga experiment med människors hälsa”

”’HSB, jävla nazisvin!’”

”HSB = Här Struntar vi i Bostadsrättsinnehavarna”

Inte ens den här gången höll han och HSB sitt ord.
Det ända man med säkerhet kan lita på när det gäller HSB:s tekniska chef Daniel Johansson, är att han kommer att svika de som betalar hans vältilltagna lön.

Den 9 oktober 2019 fick jag genom en lång radda samtal med olika HSB:are veta vad HSB åstadkommit för att Kristinas ärendenummer 2613983 skulle lösas, så att Kristina, efter veckor av sömnstörda nätter, äntligen och återigen skulle få sova.

Jag ringde till en svensk privatägd VVS firma, och berättade hela den långa historien om hur HSB skötte eller snarare misskötte Kristinas ärende.
Jag fick höra att de inte alls är förvånade att HSB handlar som de handlar eftersom HSB är ett slags socialistiskt företag, som utan några som helst efterföljder, kan misshandla de som betalar dem,
som kan skriva upp vilka fantasiarbetstimmar som helst, utan att någon kommer på dem,
som nästan riskfritt kan förskingra pengar eftersom ständigt höjda hyror alltid täcker alla förskingringar.
(Faktum är att liknande resonemang fick jag från flera håll. Exempelvis skrev en läkare som flytt Sverige till mig: ”HSB är ett av socialdemokratins många slagskepp. En fördel är att vara medlem i ’rörelsen’ om man vill ha något gjort.
Ett litet tips.”)

Jag ringde även till en dansk VVS-firma och bad de att estimera hur lång tid de skulle behöva för att åstadkomma det som HSB ”uträttat” under alla dessa långa veckor. Här är svaret.
De skulle verkligen inte behöva göra 8 uttryckningar spridda över alla dessa veckor som HSB fakturerade. Allt det som jag har beskrivit, skulle inte behöva ta längre tid än en halvdag. Att byta en ventil i badrummet, skulle ta längst tid av alla dessa åtgärder, det skulle ta mellan 15-25 minuter, beroende på ventilationens fäste. ”Femogtyve minutter, ikke et minut længere.”

Och så fick jag mig ett ekonomi-politiskt föredrag på köpet.
Vet du varför den svenska kronan är så låg värderad nuförtiden, att vi danskar är kungar i Sverige? Eftersom vi jobbar, och jobbar hårt, emedan ni svenskar behöver veckor till att slutföra det som kan göras på en halv dag. Där har du förklaringen. Förstår du vad jag menar?
Och med den svaga kronan, färdas kriminaliteten hand i hand. Det är hur självklart som helst, inte sant?. Forstår du hvad jeg siger?

Reine Johansson är VD på HSB Göta. reine.johansson@hsb.se; 010-442 36 07. Reine Johansson svarar inte på mejl, han svarar inte ens om man lämnar meddelanden i hans jobbtelefonlåda. Reine Johansson är antagligen övertygad om att varje storm blåser över så småningom. Att den bästa taktiken är att inte någonsin svara till någon, på några som helst kritiska frågor. Han verkar vara övertygad om att denna taktik kommer att hjälpa honom att kvarhålla sina skinkor på en varm VD-tron. Jag är ganska så säker på att VD:n Reine Johansson misstar sig. Uppenbarligen fungerade denna taktik fram tills nu, men the times they are a-changin’.

Come gather ’round, people / Wherever you roam…

Reine Johansson borde rökas ut från det moraliskt sjunkande skeppet HSB, innan det tar in alltför mycket vatten och dynga.
And admit that the waters / Around you have grown
And accept it that soon /You’ll be drenched to the bone (Bob Dylan, vem annars?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar