onsdag 1 januari 2020

Sockrade fakta om sockerröret


Sockrade fakta om sockerröret 

Se på den bifogade bilden nedan

På första raden kan man läsa att sugarcane, alltså sockerrör, contains no sugar = innehåller inget socker, och kan således konsumeras av diabetiker. De som hävdar detta är antagligen inte medvetna om att sockerrör, liksom sockerbetor odlas kommersiellt för produktionen av socker. Eller också tänjer de på sanningen eftersom Wikipedia skriver om sockerröret: ”… Ur den förvedade stjälken pressas sockerhaltig växtsaft som kokas och kristalliseras.”
Bilden är tagen i utlandet, i Sverige skulle en liknande desinformation inte kunna passera. Så för dig som reser utomlands säger jag: tro inte på allt vad du läser eftersom här och där och där och var kan det smyga sig in ett litet missförstånd eller oavsiktligt osant påstående. Och tro inte heller dina ögon åtminstone inte alltid. Exempelvis kan det hända att socker ser precis likadant ut som salt och vice versa.
Själv underkastar jag allt och alltid ett måhända inte helt vetenskapligt test, jag kastar tärning. Om talet 1 eller 2 eller 3 eller 4 eller 5 hamnar överst, då litar jag inte på uppgiften. Om det däremot är en 6:a som hamnar överst, då utsätter jag den en ny prövning med en ny kast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar