söndag 1 april 2018

Fake knowledge

Fake knowledge
”Godmorgon, världen!” är ”P1:s veckomagasin om Sverige och världen – politik och trender, satir och analyser”.
SR skriver: 
”Vår journalistik
Vi sätter trovärdigheten främst. I vårt dagliga journalistiska arbete arbetar vi på olika sätt för att leva upp till publikens förtroende. Vi är måna om att ge en bred, mångsidig och nyanserad bild. Vår strävan är att publicera det som är sant och relevant. I ett akut nyhetsskede kan det ibland vara svårt att få alla uppgifter bekräftade av förstahandskällor. Vi ska då tydligt berätta vad som är bekräftat och vad som är obekräftat.”
Göran Everdahl är en av de återkommande bidragsgivarna till ”Godmorgon, världen!”
Dessvärre går hans bidrag inte så sällan under den radar som ”sätter trovärdigheten främst”.
Den 1 april 2018 kom han ytterligare en gång med ett skämt. I betraktelsen ”80-talet - tidsepoken vi aldrig blir av med” predikade han: ”… Och det var på 1980-talet som Donald Trump skapade sin image i nära kontakt med sin vän och förebild, den korrumperade advokaten Roy Cohn, som i sin tur hade en mentor på 1950-talet, Eugene McCarthy, kommunistjägaren.”
Roy Cohn blev, skriver Wikipedia, ”känd under senator Joseph McCarthys undersökningar av kommunistaktiviteter i USA under den andra Röda faran”.
Eugene McCarthy ställde däremot upp som ”fredskandidat” i presidentvalet 1968, och erhöll i primärvalet i New Hampshire 42 procent av rösterna.
Senator Joseph McCarthy ”gjorde ju tokiga saker”, för att travestera Maud Olofsson, dåvarande partiledare för Centerpartiet, och var således EugeneMcCarthys raka motsats. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar