måndag 25 november 2019

Filmhistoriker Anders fyller år


Filmhistoriker Anders fyller år

I dag fyller Anders år. Jag känner Anders sedan 40 år tillbaka. Vi har ätit en hel del mat tillsammans, festat, druckit, samtalat, men mest, har vi vistats i mörkret tillsammans. Inte färre än 270 gånger. På samma biografer. Fast vi har inte sett samma filmer. Eftersom Andres satt i andra biografsalonger. Eftersom han föredrar att se svensk film.

Om du har läst att någon svensk film har setts av bara åtta biobesökare – något som faktiskt hänt – då var det fel. Det var nämligen bara en biobesökare som sett sagda film åtta gånger. Det var Anders.

När jag undrar hur man stavar exempelvis Nordvästersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten, så frågar jag antingen Sara eller Anders. Sara brukar svara ”googla det”, Ander svarar ”Nordvästersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten”.

Om två år går Anders i pension. Det gläder mig. Han sade att då kommer han ha tid att skriva en roman tillsammans med mig. Den kommer att handla om ett antal galaktiska romer som hamnar på bottnen av den skotska sjön Loch Ness. Anders insisterar på att det skall bli en dokumentärroman, jag har andra ambitioner. Men eftersom det är två år innan vi på allvar börjar skriva på den…

Grattis Anders! Du är filmhistoriker, men det fortfarande kan bli något av dig som du kan vara stolt över. Allt som behövs är att du lyssnar på mina kloka råd.


2 kommentarer:

  1. Hahahaha....ja, vad säger man..? Tack för den ovanliga hyllningen, Vladi! ;)

    SvaraRadera
  2. Jag läste liknande artikel på en blogg, jag läste en koment från en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder tillbaka till henne efter två års skilsmässa, hon vittnade om att Dr.Oduduwa hjälpte henne med kärlek delaktivering för att föra tillbaka ex kärlek. hon lämnade efter kontaktadressen för att kommunicera med Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
    Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom 3 dagar och 3 natten efter älskar stavning bön aktivering. Jag försöker, jag tillhandahöll alla kärleksförtryckningsartiklar och material som krävs av mig. Två dagar efter ringde min man Aslund till mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att se mig, verkligen vi ser varandra ofta gånger under samma vecka aktiverades kärleksförtryckningar för min räkning, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som en lycklig familj. jag är fantastisk. tack vare den här stora mannen Dr.Oduduwa.
    Jag rekommenderar verkligen dessa tjänster till alla som vill få tillbaka ex kärlekspartner och kärlek stava för att hitta ny sann kärlek inom en vecka. också magiska stava Talisman ring för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden, återställa trasiga äktenskap. etc.

    SvaraRadera