söndag 10 mars 2019

Allt hänger ihop. Med Melodifestivalen

Allt hänger ihop. Med Melodifestivalen 

Vad förväntar vi oss av våra ledande politiker?
Att de gillar hundar och visar det offentligt.
Att de gillar barn och visar det offentligt.
Att de går på sportevenemangsfinaler när någon svensk är med.
Att de uppsöker katastrofer där svenskarna är med.
Att de går på Nobelmiddagar.
Att de en gång om året äter bullar med några gamlingar på ett ålderdomshem.
Att de tillsätter utredningar vars resultat är känt på förhand.
Att de godkänner alla reformer som gynnar dem personligen.
Att de hävdar att alla deras handlingar styrs uteslutande av omtanken på Sverige och svenskarna.
Att de går på Melodifestivalens final och visar sin folklighet. 

I går avgjordes Melodifestivalens final och naturligtvis var våra ledande politiker närvarande.
Flera tidningar skrev: ”Storfavoriten John Lundvik infriade förväntningarna och vann Melodifestivalen 2019 med låten ’Too late for love’. Han blir därmed Sveriges bidrag i Eurovisionfinalen i Tel Aviv i maj.
Lundviks seger var överlägsen. Han fick samtliga tolvor från jurygrupperna, något som aldrig tidigare hänt i tävlingens historia, och tog hem flest tittarpoäng.”

Jag antar att detta stämmer eftersom någon rättelse har jag inte funnit i någon av dagens tidningar.
Så här skrev TT och därmed nästan samtliga svenska tidningar innan finalen sattes i gång: ”John Lundviks låt ’Too late for love’ är den som spelbolagen tror har störst chans att vinna kvällens final i Melodifestivalen och ta sig vidare till Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Låten är även den mest lyssnade på radio och strömningstjänster”.

En kompis skrev till mig att hon inte tittade på finalen eftersom ALLA redan på förhand visste vem som skulle vinna den.

Denna gången hade hon inte rätt. Inte alla visste det. Inte våra ledande politiker. Så här skriver exempelvis Omni: ”Politisk enighet: Anna Bergendahl vinner i kväll

Statsminister Stefan Löfven och M-ledaren Ulf Kristersson är eniga. I kväll vinner Anna Bergendahl Melodifestivalen.
När Löfven och hustrun Ulla Löfven anländer till Friends Arena för att se finalen berättar paret att de enats om fyra favoriter: Arvingarna, Lina Hedlund, Anna Bergendahl, och Jon Henrik Fjällgren.
– Norrsken är ju alltid vackert. Men vi tror framför allt på Anna Bergendahl i kväll, säger Stefan Löfven.
– Jag hejar på henne av två skäl, hon är sörmlänning, precis som jag, och så är det den bästa låten, säger Ulf Kristersson som är på plats för att se tävlingen med dottern Signe.” 

Förvånar det någon att våra ledande politiker gissar fel när det gäller resultatet av Melodifestivalen? Nej, ingen kan vara förvånad. Eftersom allt hänger ihop. Det är nämligen en av de förväntningar som vi alltid har på våra politiker. Att de inte minns den svenska historien ens fyra år bakåt och att de aldrig kan gissa framtiden. Oavsett om det gäller den svenska arbetslösheten, svensk sjukvård, svensk skola, svensk arbetsolycksstatistik, svenska järnvägars tillstånd, svenska vägars dito, svenska så gott som allt som styrs av våra ledande politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar